Horizon 2020 Destekli Projenin Başlangıç Toplantısı

Oca 23, 2015, 20:11
Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinin, Horizon 2020 desteği alan “Welding of E-Textiles for Interactive Clothing (ETexWeld)” projesinin başlangıç toplantısı, 19-21 Ocak tarihleri arasında fakültede gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Horizon 2020 Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı ilk dönem çağrısı kapsamında desteklenmeye değer görülen projenin ilk toplantısı, proje yürütücüsü Prof. Dr. Fatma Kalaoğlu ile Doç. Dr. S. Hanife Eryuruk, Yrd. Doç. Dr. Senem Kurşun Bahadır, Dr. Özgür Atalay'ın koordinatörlüğünde düzenlendi. Uluslararası katılımla gerçekleştirilen toplantıda; Yunanistan’dan Technological Education Institute of Piraeus, Department of Electronics Engineering ile TMETetrisis SA, Fransa’dan Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles, Slovenya’dan Inlas d.o.o., Çin’den Institute of Textiles & Clothing- The Hong Kong Polytechnic University, Tayvan’dan Taiwan Textile Research Institute ile King’s Metal Fiber Technologies temsilcileri yer aldı. Ayrıca Horizon 2020 programından yetkililer ile Kıvanç Kimya A.Ş.’den katılımcılar hazır bulundu.