ARI Teknokent Dünyanın En İyileriyle Aynı Merkezde

Mar 21, 2015, 15:50
Türkiye’nin en gelişmiş teknoparkları arasında yer alan İTÜ ARI Teknokent, Dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’de ofis açtı. İki yıl süren değerlendirme sürecinin ardından merkeze kabul edilen ARI Teknokent, Türkiye’den çıkan girişimci teknoloji firmalarının, Amerika pazarı ve uluslararası yatırım ağına kolaylıkla ulaşmasını sağlayacak.

İTÜ ARI Teknokent’in ofisini açtığı Chicago 1871, Amerika’nın önde gelen donanım, nanoteknoloji, biyoteknoloji ve robotik girişimcilerini barındırıyor. Northwestern, Chicago ve Illinois Üniversiteleri ile dünyaca ünlü Techstars kuluçka merkezlerine, iş geliştirme ofislerine de ev sahipliği yapıyor. 4 bin 700 metrekare alana kurulu Chicago 1871, ekosistemi içinde yer vereceği kurumları uzun bir sürede birçok farklı ölçüte göre değerlendirirek bünyesine kabul ediyor. Bu sayede uzun soluklu ve sağlam iş ortaklıkları kuran merkez, kabul ettiği kurumlara “eğitim, uluslararası yatırımcıyla buluşma, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, dünya genelinde panel ve konferanslara katılım, ofis ve konferans salon kullanımları” gibi önemli avantajlar sağlıyor. Yaklaşık 2 yıldır değerlendirme sürecinde olan İTÜ ARI Teknokent, artık Amerika’nın en seçkin girişimcilik merkezlerinden birinde yer alma ve sunduğu ayrıcalıkları girişimcileriyle buluşturma olanağına sahip. Türkiye’deki teknoloji girişimcilerini uluslararası pazarlarla buluşturmaya hazırlanan ARI Teknokent, teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurtdışına taşımak için sadece bu yıl 1.8 milyon TL harcayarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını destekleyecek.

‘Eşsiz imkanlar sunacak’

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan yeni teknoloji geliştiren girişimcilerin dünyaya açılan kapısı olma yolunda atılan bu adımın mutluluk verici olduğunu söyledi. Çolpan, şunları kaydetti:

“Chicago 1871’te ofis açmak oldukça zor. Buraya kabul edilmek için çok farklı aşamalardan geçmek gerekiyor. ITU ARI Teknokent olarak uzun bir süredir dahil olduğumuz bu süreci başarıyla tamamlayarak ofisimizi açtık. Türk teknoloji girişimcilerine rekabetin üst düzey yaşandığı ancak vaat ettikleriyle eşsiz imkanlar sağlayan Amerika’da bir destek eli sunuyoruz. Girişimcilerimizin bu eli tutarak Türkiye’den çıkan uluslararası bir marka olmalarına olanak tanıyacak olmak bize gurur veriyor.”

Sırada Avrupa ve Uzakdoğu Var

Önümüzdeki dönemde uluslararası bir marka çıkarma ve Türk girişimciliğini geliştirme misyonu doğrultusunda yurt dışı yatırımlarına devam etmeyi planlayan İTÜ ARI Teknokent, San Francisco, Boston, Berlin ve Şanghay’da benzer uluslararası merkezler açma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.