Ayazağa Kampüsü Vadi Yurtlarında Yaşanan Olay Hakkında Bilgilendirme

May 22, 2017, 19:05
22.05.2017 tarihinde 01.00-02.00 saatlerinde Ayazağa Kampüsündeki Vadi Yurtlarında kalan öğrencilerimiz ile Reşit Paşa Mahallesinden bir grup arasında, öğrencilerimizi rahatsız etmeleri nedeniyle çıkan sözlü tartışmanın ardından, grup yurda gelip saldırmıştır. Olay esnasında Vadi Lojmanları kapısındaki güvenlik müdahale etmiş ancak yetersiz kalmıştır. Çıkan arbedede öğrencilerimiz saldırganları yurttan dışarı çıkarmıştır. Olay yerine gelen takviye özel güvenliğimiz ve polis tarafından yapılan müdahalenin ardından adli süreç başlatılmıştır. Yurtlarımız ve çevresinde özel güvenliğimiz ve emniyet güçleri tarafından gerekli tedbirler alınmış ve Vadi Lojmanları kapısının 20.00-07.00 arasında geçici bir süre kapatılmasına karar verilmiştir. Öğrencilerimizin yeme içme ve alışveriş konusunda mağduriyet yaşamamaları için gereken düzenlemeler en kısa sürede yapılacaktır.

İTÜ Rektörlüğü