Gözaltılar ile İlgili Açıklama

Mar 3, 2016, 13:45
Üniversitemizde farklı görüşten iki ayrı grup tarafından birkaç gündür tırmandırılmaya çalışılan gerginlik, başta öğrencilerimiz olmak üzere İTÜ’nün tüm mensuplarının huzur ve güven duygusunu zedelemektedir. Birbirine fiziksel şiddet uygulayan ve bu sabah dersliklere zorla girilmesine kadar vardırılan saldırgan tutum nedeniyle, üniversitemizin tüm mensuplarının can güvenliğini sağlamak adına emniyet güçlerinden yardım alınması zorunluluğu doğmuştur. Üniversite içindeki genel kuralları çiğneyen, kişilerin hak ve özgürlüklerini bilerek ihlal edenler, polis tarafından gözaltına alınmıştır.

İTÜ’nün her bireyi, farklı değerlere inanmakta ve farklı ideolojilere sahip olmakta özgürdür. Ancak hiç kimse ya da grup, görüşlerini saldırgan bir propaganda ile ifade etme, dahası öğrencilerimizin ve mensuplarımızın huzurunu bozma gibi bir hakka sahip değildir. İTÜ’lüler, ne fiziksel şiddete ne de sözlü tacize başvurmadan, kişilik haklarını ya da kurum saygınlığını ihlal etmeden görüşlerini dile getirebilecek donanıma ve olgunluğa sahiptir. Bu duruşu sergileyemeyen kişiler azınlıkta olsa da üniversitemizdeki eğitimi ve günlük yaşamı etkileyecek her olayda gerekli güvenlik önlemlerini almak, üniversitemiz yönetiminin sorumluluğudur.

Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm İTÜ mensuplarından, sağduyulu değerlendirme yapmalarını ve hoşgörülü davranmalarını rica ediyor; üniversitemizin yalnızca akademik değeri ve başarılarıyla gündemde olmasını öncelik kabul ediyoruz.

İTÜ Rektörlüğü