İTÜ İsmi ve Logosunun Kullanımı Hakkında

Ağu 18, 2016, 17:41
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kurumsal kimliğinin bir parçası olarak; 12 Eylül 2013 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından, 13 Aralık 2011 tarihinden başlayarak 10 yıl boyunca üniversitemiz adına tescillenmiş olan “İTÜ” logosu ve isminin her türlü kulanım yetkisi İTÜ Rektörlüğü’ne aittir. Bu karar doğrultusunda; “İTÜ” ismi ve buna bağlı olarak “İstanbul Teknik Üniversitesi”, “İstanbul Teknik Üniversitesi 1773”, “İTÜ 1773” ve “1773 İTÜ” de dâhil olmak üzere, üniversitemizi tanımlayan logonun/logoların ya da isimlerin İTÜ Rektörlüğü izni dışında kullanımı yasa dışıdır. Yasal haklarımızı korumak amacıyla, üniversitemizin ismini ve logosunu kullananlar hakkında hukukî işlemler başlatılacaktır.
Yasal girişimlerimize dayanak olan marka tescil belgemize ve üniversitemizin logosu ile ismini izinsiz olarak kullanan kişi ve kuruluşlar hakkında öngörülen yasal yaptırımlara buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca kurumsal kimliğimizin kullanımıyla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.