YENİ KORONAVİRÜS (COVID-19) HAKKINDA İTÜ TEDBİR POLİTİKALARI 2. DUYURU

Mar 13, 2020, 16:12
Değerli Öğrencilerimiz ve Çalışanlarımız,

İstanbul Teknik Üniversitesi olarak önceliğimiz, öğrencilerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığıdır. Ancak sizlerin desteğiyle başarıya ulaşacak süreçlerin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için, YÖK’ten gelen bilgiler dahilinde sizlere düzenli bilgilendirme yapılacaktır.

Yeni Koronavirüs salgınına yönelik önlem kararı doğrultusunda, Üniversitemizde 16 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında eğitim faaliyetlerine (lisans, lisansüstü, İTÜSEM ve ikinci öğretim vb.) ve her türlü toplantı, kongre, seminer, spor vb. faaliyetlere 3 hafta ara verilmiştir. Tatil kararı öğrencileri kapsamaktadır. Detaylı bilgilendirmelere resmi kanallarımız aracılığıyla devam edilecektir.

Tüm öğrencilerimize (Türk/yabancı uyruklu), yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabileceklerini, uçuşlarında iptal olabileceğini, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyeceklerini ve başkaca sorunlarla karşılaşabileceklerini bildiririz.

Öğrencilerimiz İTÜ Yurtlarını kullanmaya devam edebilecektir.

Öğrencilerimiz ve mensuplarımıza tüm İTÜ Yemekhanelerinde öğle ve akşam yemeği verilmeye devam edecektir.

İTÜ Kütüphaneleri 16 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında hafta içleri saat 08:30-17:30 arasında hizmet verecektir. Bu tarihler arasında iade edilmesi gereken yayınların iade tarihleri 6 Nisan 2020’ye uzatılmıştır.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklaması doğrultusunda, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren Bakanlığın bir sonraki açıklamasına kadar Üniversitemiz kreşleri kapalı olacaktır.

Yeni Koronavirüs (COVID-19) hakkında belirlenen İTÜ tedbir politikaları için İTÜ Koordinasyon Masasına aşağıdaki telefonlar veya e-posta üzerinden ulaşabilirsiniz.

koronavirus@itu.edu.tr veya covid19@itu.edu.tr (Mesajlarınız kısa sürede yanıtlanacaktır)