YENİ KORONAVİRÜS (COVID-19) TEDBİRLERİ HAKKINDA DUYURU – 16 Mart 2020

Mar 16, 2020, 15:48
Değerli Öğrencilerimiz ve Mensuplarımız,

Yeni Koronavirüs (COVID-19) Hakkında İTÜ Tedbir Politikaları kapsamında, 17 Mart 2020 itibari ile uygulanacak ek önlemler aşağıda listelenmektedir;

• Ayazağa Kampüsü Merkezi Derslikler (MED-A ve MED-B), tüm kampüslerdeki ve fakültelerdeki derslikler kapalı olacaktır.

• Laboratuvarlarda çalışan Lisans ve Lisansüstü öğrencilerin Laboratuvarlara girişleri durdurulmuştur. Sadece akademik ve idari personelin mecburi çalışmaları için laboratuvarlara girişleri mümkün olacaktır.

• Mustafa İnan Merkez Kütüphanesi ve tüm fakülte kütüphaneleri öğrencilerimizin kullanımına kapalı olacaktır. 17 Mart 2020 tarihinden itibaren Mustafa İnan Merkez Kütüphanesinin kapanış saati 16:30 olarak güncellenmiştir.

• Öğretim üyelerinin araştırma kapsamında lisansüstü öğrencileri ya da diğer paydaşlarla yapacağı toplantılar ve lisansüstü tez savunma jürileri online yapılacaktır. Buna yönelik altyapı ile ilgili bilgi İTÜ ana sayfasından yayınlanacaktır.

• Erasmus öğrencilerinin yurtdışından Türkiye’ye gelişleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ilgili son duyurusu kapsamındadır. Açıklamalara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

• YÖK’ün bildirimi doğrultusunda aktif staj yapan öğrencilerimizin stajları ve sigortaları dondurulmuştur. Denizcilik Fakültesi öğrencilerimizin uzun dönem gemi stajları hariç tutulmaktadır. YÖK’ün ilgili açıklamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

• İTÜ Spor Tesislerinden; Kapalı Yüzme Havuzları, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kapalı Spor Salonları ve Kapalı Tenis Kortları kullanıma kapalı olacaktır. Stadyum, açık tenis kortları, halı sahalar da sadece bireysel kullanımlara açık olup spor müsabakalarına ve toplu kullanıma kapalı olacaktır.

• Mediko Sosyal Merkezinde hizmetler sürmektedir. Diş tedavilerinde yalnızca acil müdahale gerektiren konularda hizmet verilecektir.

• E-devlet üzerinden alınabilen belgelerin hiçbiri Üniversitemiz birimleri tarafından elden verilmeyecektir.

• Lojman seferleri hariç tutulmak üzere kampüs içi ring servisleri durdurulmuştur.

• 17 Mart 2020 için mesai saatleri 08.30-17.00, öğle arası 12.30-13.00 olarak düzenlenmiştir. 18 Mart 2020 Çarşamba Gününden itibaren mesai saatleri 09.00-17.00, öğle arası 12.30-13.00 ve servis kalkış saatleri 17.05 olarak düzenlenmiştir.

Yukarıdaki düzenlemeler bir sonraki duyuruya kadar geçerlidir.

Toplum sağlığını korumaya yönelik adımlarla ilgili güncel bilgilerin düzenli olarak paylaşımına devam edilecektir. Bunun için İTÜ uzantılı e-postalarınızı, kurumsal web sayfamızı sıklıkla kontrol etmenizi ve “İTÜMobil” uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yeni Koronavirüs riskinin azaltılması için alınan tedbirlerin sürdürülmesine verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.

İTÜ Rektörlüğü