İTÜ Dünya Üniversiteler Sıralamasındaki Yerini Yükseltti
Eki 04, 2013

Merkezi İngiltere’de bulunan dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2013-2014 dönemi dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarını açıkladı. Sıralamada İstanbul Teknik Üniversitesi 201 – 225 sıra aralığında yer aldı.

2010 yılından bu yana üniversitelerde bulunan bölümleri kategorilere ayırarak dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan THE, değerlendirmesini beş ana başlık ve 13 alt başlıktan oluşan kriterlerle göre oluşturdu. Sıralamalar, Eğitim - Öğretim, Bilimsel Yayınlara Yapılan Atıflar, Araştırma, Uluslararası Görünüm ve Sanayi Gelirleri başlıklarında dünya üniversitelerinin aldıkları skorlar raporlanarak hazırlandı. Geçtiğimiz dönem 276 – 300 bandında yer alan İTÜ, bu sene sıralamadaki yerini hayli yukarıya taşıdı.

Üniversite sıralamasının ardından bölümlere göre farklı kategoriler belirleyen THE verilerine göre İTÜ, İnşaat, Makina ve Malzeme Mühendisliği alanlarında 101 – 150 sıra aralığında, Kimya, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanlarında ise 150 – 200 sıra aralığında yer aldı.

Times Higher Education genel sıralamasına erişmek için tıklayınız