İTÜ Hazırlık Oryantasyon Dersleri Başladı
Eki 11, 2013

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafınca 2013-2014 eğitim öğretim döneminde İTÜ’ye yeni başlayan öğrencilere yönelik ilk kez düzenlenen “Hazırlık Oryantasyon Dersleri” Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca’nın katılımıyla başladı.

Rektor

Maçka Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokul Binası Mustafa Kemal Amfisi’nde 8 Ekim 2013 Salı günü gerçekleştirilen ilk derse Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Taptık, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Nebiye Musaoğlu, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yıldız Büyükçolak ile İTÜ ailesine yeni katılan çok sayıda öğrenci katıldı.

Ogrenciler

Oryantasyon programının açılışında öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Karaca, konuşmasında 240.yılını kutlayan İTÜ’nün ülkemize başta mühendis ve mimar olmak üzere, sanatçı, siyasetçi, sporcu, yönetici gibi her alanda insan yetiştirmiş bir kurum olduğunu söyledi.  Karaca,” Sizler İTÜ’de mühendislik formasyonu ile birlikte kendinizi sosyal anlamda da geliştirebileceğiz ortamı burada fazlasıyla bulacaksınız.” diye konuştu.

Öğrenci İşleri Dekanı Prof.Dr. Yılmaz Taptık ise öğrencilerin, üniversitedeki öğrenim yaşamları boyunca, üniversitenin işleyişi, sağlanan olanaklar ve öğrenci hakları konularında ihtiyaç duyacakları bilgilere kolaylıkla ulaşabilmeleri için İngilizce Hazırlık sınıfları ders programına “Hazırlık Oryantasyon”  dersi eklemeyi uygun gördüklerini belirtti.

Dekan

Taptık, Güz ve Bahar yarıyılı olmak üzere iki dönem verilecek HAZ101 kodlu ders sayesinde öğrencilerin, yeni arkadaş edinmenin yanı sıra, üniversitenin tüm birimlerini, kampüs hayatını, öğrenci kulüplerini ve hocalarını yakından tanıma fırsatı elde edeceklerini söyledi.

Öğrenciler, hazırlık dersi güz yarıyıl programına ve dersleri verecek olan birimlerin belirledikleri kaynaklara www.ninova.itu.edu.tr adresinden İTÜ kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak ulaşabilecek.

Öğrenci Dekanlığının organizasyonunda yapılacak Hazırlık Oryantasyon Dersleri aşağıdaki tarihlerde gerçekleşecek.