Japon-Türk Dostluğu Pekişiyor
Kas 06, 2013

İTÜ Rektörü Başkanlığında İTÜ TMDK Türk Halk Dansları ve Klasik Türk Müziği Grubu İSTANBULİN Japonya’ya gidiyor.

Son zamanlarda gelişmekte olan Türk - Japon dostluğunun daha da artması ve ilerlemesi için Tokyo'da bulunan Nittokai (Japon-Türk Dostluk Derneği) tarafından 10-14 Kasım tarihleri arasında organize edilen başta sayın büyükelçimiz Serdar Kılıç’ın ve üst düzey Japon bürokratların, akademisyenlerin ve işadamlarının katılacağı toplantılarda İTÜ Rektörü başkanlığındaki heyet Tokyo’da ağırlanacak. Ayrıca seçkin davetlilerin ve Japon halkının da izleyeceği iki ayrı etkinlik çerçevesinde İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Japonya’nın iki önemli üniversitesinin (Tokyo Institute of Technology ve Keio Üniversitesi) yöneticileri ile görüşmeler yapacaktır.

Istanbulin Topluluğu

Istanbulin Topluluğu, Türkiye’nin temel müzik gelenekleri olan Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği’ne ait repertuarlarla, Anadolu coğrafyasının zengin dans kültürü üzerinde çalışmalar ve uygulamalar yapmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu gibi Türkiye’nin önde gelen müzik kurumlarına mensup sanatçıların bir araya gelmesiyle oluştu. Topluluk mensubu müzik ve dans sanatçılarının her biri, dahil oldukları müzik kurumlarındaki çalışmalarının yanı sıra, Istanbulin çatısı altında farklı bir rengin arayışı içinde çalışmaktadırlar. Topluluğun ilgi alanını, İstanbul merkezli Klasik Türk Müziği ile Anadolu coğrafyasının sadası olan Türk Halk müziğinin geniş ses ve dans skalası teşkil etmektedir.