1.Ulusal İTÜ Salon Model Uçak Yarışması
Kas 13, 2013

Ülkemizde her yıl ulusal olarak düzenlenen Salon Model Uçak Yarışmalarının ilk ayağı bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

DSC_3354

Cumhuriyet ve Atatürk günleri kapsamında, 10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ü Anma Törenlerinin ardından 11 farklı okul ve kulüpten 53 katılımcı ile gerçekleşen yarışma, büyük ilgi gördü.

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından İTÜ Rektörlüğü, Hava Harp Okulu ve Türk Hava Kurumu’nun destekleri ile gerçekleştirilen yarışmaya, Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer ve Vecihi Hürkuş’un kızı Gönül Hürkuş konuk oldular.

DSC_3366

Gençler, yetişkinler ve ustalar olmak üzere üç farklı kategoride icra edilen yarışmada çubuk ve kabin gövdeli, lastik motorlu model uçaklar kıyasıya yarıştı.

Her kategoride ayrı ayrı en uzun süre havada kalan uçakların derece aldığı yarışmada, Çubuk Gövdeli Modellerde; Gençler Kategorisinde Rumeysa Seda Özdemir, Yetişkinler Kategorisinde Emre İnanıcı, Ustalar Kategorisinde Aydın Nayın, birincilik elde etti.

Kabin Gövdeli Modellerde ise Gençler Kategorisinde Muhammet Fatih Canarslan, Yetişkinler Kategorisinde Emre Çetinkaya, Ustalar Kategorisinde Nazmi İlergin kategorilerinin en iyi derecelerini aldılar.

DSC_3374

Yarışmacılara ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan Kaya, Hava Harp Okulu Hv. Plt. Kur. Bnb. Fatih Kılıçgil, Gönül Hürkuş, Komiser Yrd. Yusuf Belge ve Fatih Ergenekon tarafından takdim edildi.

DSC_3567

Türkiye Şampiyonasına da dahil olan 1.Ulusal İTÜ Salon Model Uçak Yarışması her yıl geleneksel olarak üniversitemizde gerçekleştirilecek. Şampiyonanın 2. ve 3. Ayakları Pendik Sportif Havacılık Kulübü ve Hava Harp Okulunda düzenlenecek.