Ulu Önder Atatürk İTÜ’de Saygıyla Anıldı
Kas 13, 2013

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75.yılında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

İTÜ’lü akademisyenler, çalışanlar, öğrenciler ve mezunların katıldığı törende,  saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk’ün orijinal görüntüsü ve sesiyle
“Onuncu Yıl Nutku” videosu gösterildi.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof.Dr. Ali Fuat Aydın, medeniyet yolunda ilerlediğimiz 21. yy’da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmenin, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımı olduğunu söyledi. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerektiğini ifade eden Aydın, “Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve Devrimlerinin ışığında ve bilimin kılavuzluğunda ilerlemelidir. Onun temsil ettiği değerler ezberlenecek cinsten değil. Onun düsturu insanı anlamak ve dinlemek.  Bu yüzden gelecek nesillere daha ileri ve yüksek bir toplum bırakabilmek adına Atatürk'ü anlamaya devam edeceğiz.” dedi.

DSC_0455

Öğrenciler adına konuşan Cansu Tulunay ise “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı ve devrimleriyle bizi muasır medeniyet seviyesine çıkaran Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne ve bilime sahip çıkmak başta biz gençlerin ve aydınların görevidir.” dedi.

Tören

Törene davetli konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni’nin konuşmasının ardından Prof.Dr. Ali Fuat Aydın kendisine plaket takdim etti. Tören, İTÜ TMDK Türk Müziği Grubunun verdiği ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri ile sona erdi.