İTÜ Maden Fakültesi 60. Yılını Şölen Havasında Kutluyor
Kas 22, 2013

Kuruluşunun 60. yılını düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlayan Maden Fakültesi, 60. yıl etkinliklerini,  21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenen “Maden Fakültesi 60. Kuruluş Yıl Şöleni”  ile noktalıyor.

Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşen şölenin ilk gününe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Niyazi Eruslu, Fakülte Dekanı Prof.Dr. Fatma Arslan, Bölüm Başkanları, madencilik sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Maden Fakültesi’nin akademisyenlerini, öğrencilerini ve mezunlarını bir araya getiren şölene ilgi büyüktü.

Rektor-Maden

Şölenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca, “1992 yılında maden fakültesine katıldım, hiçbir zaman yabancılık çekmedim. Maden fakültesinden gelen üçüncü rektör olarak her zaman fakültemizle övünüyorum.” dedi.

Dekan-Maden

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Fatma Arslan ise konuşmasında, fakültenin 60. kuruluş yılına özel yıl içerisinde düzenlenen etkinliklerden bahsederek “Bu yılı dolu dolu, coşkulu ve anlamlı bir şekilde geçirdik. Mezunlarımızla öğrencilerimizi buluşturmayı amaçladığımız bu son etkinliğimizi de anılarla ve başarı öykülerimiz ile süslemek istedik. Öğrencilerimize ilham vermeyi ve gelecekteki yol haritalarını belirlemelerinde yardımcı olmayı arzuladık. Eski mezunlarımızın öğrencilerimizle ve yeni mezunlarımızla deneyimlerini paylaşmalarını hedefledik. Çünkü başarı; başkalarının geçirdiği deneyimlerden yararlanmayı da içerir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Erdoğan Yüzer

60.Yıl Şöleni, oturum başkanlığını Prof.Dr. Erdoğan Yüzer ’in yaptığı “Anılarla Maden Fakültesi” başlıklı söyleşi ile devam etti. Duygusal anların yaşandığı söyleşide kürsüye çıkan eski mezunlar, katılımcılarla öğrencilik yıllarından anılarını paylaştı. Madencilik sektöründe başarıyı yakalayan İTÜ’lülerin öykülerinin de anlatıldığı şölen yarın sona erecek.