Ragıp Devres Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ara 02, 2013

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin her yıl Öğretmenler Günü Haftası'nda nitelikli eğitim-öğretimin temel taşı olan öğretmenlerin ödüllendirilmesi için düzenlediği Ragıp Devres Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. 2013 yılı LYS sonuçlarına göre İTÜ’ye en çok öğrenci gönderen Bornova Anadolu Lisesi  ve İTÜ’yü kazanan ilk 200 öğrenci içinde en çok öğrencisi yer alan Kabataş Erkek Lisesi ödüle layık görüldü.

_ITU8285

1949 yılından bu yana düzenlenen ve bir klasik haline gelen ‘‘Ragıp Devres Ödülleri’’ için İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Devres Ailesi adına Rukiye Devres, Kabataş Erkek Lisesinden Müdür Vekili Abdulsamet Dindar, öğretmenler, öğrenciler ve mezunlar katıldı.

Bu yıl 65.si düzenlenen Ragıp Devres ödül töreninin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğretmenlerin eğitimdeki önemini vurgularken, Kabataş Erkek Lisesi’ni başarısından dolayı kutladı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve İTÜ’ye en yüksek puanla giren ilk 200 içinde en çok öğrencisi olan Kabataş Erkek Lisesi öğretmenlerine, Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rukiye Devres tarafından ödül ve başarı belgeleri takdim edildi. Törende Kabataş Erkek Lisesi Matematik Öğretmeni Enver Çetin Fizik Öğretmeni Hakan Bilir, Kimya Öğretmeni Süheyla Öztığ, Biyoloji Öğretmeni Elif Aktaş ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cem Kıvık ödül aldı. Bornova Anadolu Lisesi’nin ödülü ise kendilerine İzmir’de teslim edildi. Ödül törenin ardından kokteyl ile devam eden tören; mezun, öğrenci ve öğretmenlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

_ITU8301

Y. Müh. Ragıp Devres

1896 yılında Burdur’da doğan Ragıp Devres, İstanbul’a gelerek girdiği Mühendislik Mektebi’nden 1922 yılında mezun oldu. Mühendislik alanında Türkiye’ye önemli hizmetler veren Devres, 29 Mart 1965 yılında vefat etti.