Türkiye İnovasyon Haftası Sona Erdi
Ara 04, 2013

Türkiye İnovasyon Haftası, 28-30 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 20.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. T.C. Ekonomi Bakanlığının destekleriyle oluşturulan etkinlikte, Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyoneller, sanayici, akademisyen ve üniversite öğrencileri bir araya geldi.

inovasyon haftasi_1

Türkiye’nin öncü üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi de öğrencileri ve başarılı mezunları ile birlikte etkinliklere katılım gösterdi. İTÜ, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı, İnşaat Fakültesi Yapı Mühendisliği ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarım Programına ait 3 proje ile İnovasyon Sergi alanında yerini aldı.

inovasyon hafasi_2

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde ise Recydia A.Ş. Genel Müdürü ve İstanbul Belediyeler Bakım Ulaşım Sanayii (İSBAK) A.Ş. AR-GE Müdürü, İTÜ Makine Mühendisliği Mezunu Dr. Oğuz Can “Sürdürülebilir Enerji Kaynaklarının Keşfi ve Kullanımında İnovasyonun Katkıları”  başlıklı sunumu ile katılımcılarla bir araya geldi.