Araştırma Bursu ve Ödülü
Ara 05, 2013

Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği öğretim üyemiz Prof. Dr. Tuncay Taymaz, Humboldt Araştırma Bursu ve Ödülü’nü aldı. Prof. Taymaz, Doğu Akdeniz bölgesinde özellikle; Aktif Tektonik, Sismoloji, Sismotektonik, Jeodinamik ve Deprem Kaynaklı Tsunami oluşumları konusunda evrensel düzeyde yaptığı üstün nitelikli çalışmalarından dolayı ilkini 1998 yılında aldığı Humboldt Araştırma Bursu ve Ödülünü bu yıl 2013-2014 döneminde 3. kez almaya hak kazandı.

Alexander von Humboldt Vakfı, Doktora sonrası araştırmacılar ve tecrübeli bilim insanları için iki farklı kategoride araştırma bursları ve ödüller vermektedir.  Her araştırmacı kendisine ait bağımsız bir proje ile bir Humboldt Araştırma Bursu ve/veya Ödülü başvurusunda bulunabilir ve Almanya’da kendi seçtiğiniz bir konuk üniversitede veya enstitüde araştırmalarınızı yürütebilirsiniz.

Alexander von Humboldt Vakfı, Alman-Türk akademik işbirliğini desteklemek amacıyla, fen bilimleri alanında ayrıca ek burslar vermektedir. Bu bursları kazananlar, Vakfın diğer programlarından burs kazanmış, farklı alanlardan bilim insanlarıyla bağlantı kurma imkanına sahip olacaklardır. Ayrıca, her iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğini ve fen bilimleri alanında bilgi alış verişini teşvik edici nitelikteki toplantıları da desteklemektedir.