İTÜ İlk 10'da
Ara 05, 2013

İstanbul Teknik Üniversitesi, merkezi İngiltere’de bulunan ve dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarından birisi olan Times Higher Education (THE), bu yıl ilk ilk kez açıkladığı “BRICS Gelişmekte Olan Ülkelerdeki En İyi Üniversiteler” listesinde 7.sırada yer aldı.

2010 yılından bu yana üniversitelerde bulunan bölümleri kategorilere ayırarak dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan THE, değerlendirmesini beş ana başlık ve 13 alt başlıktan oluşan kriterlerle göre oluşturdu. Sıralamalar, Eğitim - Öğretim, Bilimsel Yayınlara Yapılan Atıflar, Araştırma, Uluslararası Görünüm ve Sanayi Gelirleri başlıklarında dünya üniversitelerinin aldıkları skorlar raporlanarak hazırlandı.

İTÜ bu yıl (2013-2014) dünya sıralamasında 201-225 bandında yer alarak geçtiğimiz yıllara göre sıralamadaki yerini yukarıya taşımıştı.

Times Higher Education genel sıralamasına erişmek için
tıklayınız.