Fellow Ünvanı İlk Kez Bir İTÜ Mezununa Verildi
Ara 09, 2013

Saudi Aramco firması petrol teknolojisinde çok başarılı az sayıda bilim adamının çığır açan çalışma ve katkılarını takdir etmek için en prestijli ödülünü tanımladı ve "Saudi Aramco Management Development & Organization Committee" tarafından Aralık 2013'te karar verildi. Dünyanın en büyük petrol firması, kendi tarihinde ilk Saudi Aramco Fellow ünvanını/ödülünü İTÜ mezunu bilim adamı ve teknolojist Prof. Dr. Ali H. Doğru'ya verdi. Bu ödülün verilmesi, başlangıçta en fazla üç bilim adamıyla sınırlandırıldı.

Rezervuar mühendisliği ve matematiksel modellemesinde çığır açan çalışmaları olan Doğru'nun ufku ve liderliği Saudi Aramco'da iki çok önemli rezervuar simülatörü olan POWERS ve GigaPOWERS'ın ortaya çıkmasına yol açtı.

1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Ali H. Doğru, 1974 yılında University of Texas - Austin'den doktora aldı. Doğru'nun on A.B.D. patenti ve profesyonel dergilerde kırkın üzerinde teknik çalışması vardır. Saudi Aramco Fellow 'dan önce, Society of Petroleum Engineers (SPE)'den 2012 John Franklin Carll Award, 2010 World Oil Innovative thinking Award, SPE'den 2008 Reservoir Description & Dynamics Award, ve ADIPEC'den 2010 Best Technology Award gibi seçkin ödüller almıştır. 3-5 Eylül 2012'de İstanbul'da İTÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen "Joint SPE-SIAM Conference on Mathematical Methods in Fluid Dynamics and Simulation of Giant Oil & Gas Reservoirs" için konferans başkanlığı yapmıştır.