Öğretim Üyemizin 37. Sedat Simavi Ödüllerindeki Başarısı
Ara 10, 2013

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 37 yıldır  verilen Sedat Simavi Ödülleri’nde bu yıl, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Karabay Korkmaz’ın 2 doktora öğrencisi ile birlikte yürüttüğü Alzheimer hastalığına ilişkin çalışma, övgüye değer bulundu.

TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına her yıl verilen ödül; “gazetecilik, radyo, televizyon, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, görsel sanatlar ve spor”
 olmak üzere 9 dalda sunuluyor. İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Karabay Korkmaz’ın, kendisinin doktora öğrencileri olan Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yıldız Ünal ve Yrd. Doç. Dr. Şirin Korulu Koç ile birlikte yaptığı çalışma, bu yıl Sağlık Bilimleri kategorisinde övgüye değer bulundu.

Ödüle konu çalışma, global ölçekte önemli bir sağlık sorunu olan Alzheimer hastalığına ilişkin. Journal of Alzheimer Disease dergisinde de yayınlanan
“Speedy/RINGO Inhibits Calpain-Directed Apoptosis in Neurons” adlı makale, World Biomedical Frontiers tarafından ise “Alzheimer Hastalığınıntedavisine ve  önlenmesine büyük oranda katkı sağlayabilecek potansiyele sahip ve bilimsel önemi vurgulanması gereken” bir çalışma olarak değerlendirildi.

Prof. Dr. Arzu Karabay Korkmaz Korkmaz ve öğrencilerine Sedat Simavi Ödüllerini getiren başarının nedeni ise;
“Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklarda nöron ölümünün önlenmesini ortaya koyması, etkin tedavisi olmayan bu kategorideki hastalıklara karşı tedavi yöntemlerinin geliştirilebileceği özellik taşıması ve bu sayede insan sağlığına büyük katkı sağlayacak niteliği bulunması” olarak açıklandı.

Ödül töreni, 24 Aralık 2013 Salı günü saat 19.00’da Taksim The Marmara Otel’de gerçekleştirilecek.