Uluslararası Eğitime İTÜ Damgası
Ara 10, 2013

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, yazdıkları kitaplar ile uluslararası alanda kabul görmeye devam ediyor.

İTÜ Maden Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden, Prof. Dr. Nuh Bilgin, Prof.Dr. Hanifi Çopur ve Doç. Dr. Cemal Balcı’nın “Mechanical Excavation in Mining and Civil Industries” adlı kitabı dünyaca ünlü CRC Press, Taylor & Francis Group uluslararası yayınevi tarafından İngilizce olarak yayınlandı.

kitap gorsel

İTÜ’lü öğretim üyeleri, kitabın gerek dünya gerekse ülkemizde madencilik ve inşaat sektörüyle ilgilenenlerin yanı sıra bu alanlarda eğitim alan öğrencilere de faydalı olacağını düşündüklerini ifade etti.

Uluslararası eğitimin her alanında adından sıkça söz edilen İTÜ, geçtiğimiz günlerde de İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Zekai Şen’in “Solar Energy Fundamentals and Modeling Techniques: Atmosphere, Environment, Climate Change and Renewable Energy” adlı çalışması ile dünyaca ünlü Springer yayınevi tarafından İngilizce olarak yayınlanarak akademi dünyasında kendine yer bulmuştu.