İTÜ ile Moskova Havacılık Enstitüsü Arasında İşbirliği
Ara 12, 2013

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (İTÜ UUBF) 09-10 Aralık 2013 tarihlerinde havacılık teknolojileri alanında dünyanın önde gelen mühendislik üniversitelerinden biri olan Moskova Havacılık Enstitüsü (Moscow Aviation Institute-MAI)  heyetini ağırladı.

ITU-MAI-Imza

Bu ziyaret sonucunda MAI-İTÜ UUBF işbirliği alanları belirlendi, iki kurum arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları ile ortak eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi başlıklarında bir dizi anlaşma imzalandı.

Moskova Havacılık Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. V.A. Shevstov ve Uçak Mühendisliği Dekanı Prof A. V. Efremov’un da yer aldığı heyeti UUBF Dekanı Prof.Dr. Metin Orhan Kaya karşıladı. Fakülte Binası’nda gerçekleşen ziyarette Moskova Havacılık Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. V.A. Shevstov İTÜ’lülerle enstitünün eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı.

ITU-MAI-Toplanti

UUBF bünyesindeki laboratuvarları gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, İnsanlı Hava Araçlarında manuel kontrol problemlerinde uçuş güvenliğinin oluşturulması ve Entegre Navigasyon Sistemleri ile ilgili seminerler de verdi.

ITU-MAI-Seminer

Moskova Havacılık Enstitüsü - MAI (Moscow Aviation Institute)

300 profesör, 800 doçent olmak üzere 1700’ün üzerinde öğretim görevlisi, 20.000’in üzerinde mezun, lisans ve yüksek lisans öğrencisi, 10 üniversite binası, 3 enstitüsü bulunmaktadır. Moskova Havacılık Enstitüsü mezunları arasında 100 kişi Rus Akademi Bilimleri ortak üyesi bulunmaktadır. 120′den fazla laboratuvar, 3 adet öğrenci tasarım ofisi, sayısız bilgisayar merkezi, deneysel tasarım fabrikası ve bir adet havaalanı mevcuttur.

21 kozmonotuyla uzay alanında 12 yıl harcamıştır ve 250 Devlet ödülüne sahiptir.