İTÜ Peyzaj Mimarlığı Öğrencilerinin Başarısı
Ara 16, 2013

Haliç bölgesindeki yenilenmeye destek veren Amplio Emlak Yatırım A.Ş. bölgedeki Şehit Öğretmen Neşe Alten İlköğretim Okulu'nun bahçe peyzajını düzenlemek amacıyla Eylül ayında bir peyzaj tasarım yarışması başlattı. Öğrencilerden öğrencilere bir proje olarak hedeflenen bu yarışma, ilkokul öğrencilerine yeni bir oyun alanı kazandırırken; üniversite öğrencilerine henüz mezun olmadan, uygulanmış bir proje sahibi olma fırsatı veriyor.

peyzaj mimarligi 1nci_gorsel_01

Birinci gelen projenin uygulanacağı yarışmada, bütçe analizi katılımcı öğrenciler tarafından yapıldı. 3. ve 4. sınıf peyzaj mimarlığı bölümü öğrencileri farklı konularda başarı gösterdikleri özgün tasarımlarıyla yarışmaya katıldı. Kullanıcı profili, güvenlik, kullanılan malzemeler ve uygulanabilirlik açısından incelenen projelerde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri İTÜ peyzaj mimarlığı bölümünden öğrencilere layık görüldü.

Daha fazla bilgi için
tıklayınız.