Avrasya'nın En Büyük Kariyer Zirvesi İTÜ'de
Ara 25, 2013

İTÜ, yeni vizyonu ile son dönemde attığı büyük adımlara bir yenisini daha ekliyor. Öğrencilerin kariyer çizgisine daha etkin ve daha güçlü yön verebilmek adına, İş ve İnsan Kaynakları Merkezi bütünüyle yenilendi. İlk iş olarak da büyük yankı uyandıracak uluslararası bir Kariyer Zirvesi planlandı. 24-26 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacak organizasyon ile İTÜ, Avrasya’nın en büyük kariyer zirvesine imza atacak.

İTÜ, İş ve İnsan Kaynakları Merkezi adıyla verdiği hizmetin vizyonunu ve kapsamını bütünüyle değiştirdi. Kariyer Merkezi adıyla yeniden yapılanan birim, İTÜ’nün sadece iyi mühendis yetiştiren kaliteli bir teknik üniversite olmakla sınırlandırılamayacağından ve birçok alanda Türkiye’ye öncülük edecek potansiyele sahip olmasından güç aldı. Artık kariyer planlama üzerine, birçok paydaşı buluşturacak, öğrencilerinin en üst düzeyde verim almasını sağlayacak, onlara açılan kapılara yenilerini ekleyecek, geniş kapsamlı ve sürdürülebilir çalışmalar yapılacak.

İKZ ile Yeteneğe Dokun!

Bu çalışmaların ilki olarak geleneksel “İnsan Kaynakları Zirvesi” bu yıldan itibaren yenilenen içeriği ve bakış açısıyla gerçekleştirilecek. Artık “İTÜ Kariyer Zirvesi” adıyla yapılacak etkinlik, “İKZ” kısa adıyla markalaşacak. İTÜ Kariyer Merkezinin koordinatörlüğünde, 22 öğrenci kulübünün ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek etkinliğin ana teması “Yeteneğe Dokun” olacak. İKZ, 24-26 Şubat 2014 tarihleri arasında, İTÜ’nün Ayazağa, Gümüşsuyu ve Maçka yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.

Fırsat eşitliğine destek

İKZ'14'e alanında öncü çok sayıda firma katılacak. Firmaların organizasyona kabulünde, içeriğe nitelikli katkı yapmasına ve öğrencileri yeni bakış açılarıyla, yeni fırsatlarla buluşturmalarına özellikle dikkat edildi. Zirve, sadece İTÜ öğrencilerini değil Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversite öğrencilerini ve 40’ı aşkın ülkeden öğrencileri ve uzman isimleri de bir araya getirecek. Özellikle Türkiye’den katılacak 70’i aşkın üniversite ile fırsat eşitliğine katkı sağlanacak. İstanbul gibi bir metropolün sağladığı olanaklardan faydalanamayan öğrencilere, sektörlerle ve firmalarla buluşacakları önemli bir fırsat sunulacak.

Klasik anlayış terkediliyor

İKZ’de, kariyer günlerinin alışkanlıklarından olan seminer, konferans, panel ağırlıklı programdan vazgeçilecek. Bunun yerine, “Yeteneklere dokun”mayı ve İK departmanları ile öğrenciler arasındaki tüm engellerin kaldırılmasını sağlayacak bir program çerçevesinde, katılımcı firmaların “workshop”, “case study” ve “interview” yapması sağlanacak. Öte yandan Türkiye’deki tüm üniversitelerin kariyer merkezlerinin davetli olduğu organizasyon, öğrencilere destek veren tarafta yer alan kariyer planlama uzmanları için de ayrıcalıklı bir bilgi paylaşım ortamı olacak. Network Hours, Konser, Fashion Awards, Münazara Yarışması, Ulusal Kariyer Merkezleri Çalıştayı ve Öğrenci Proje Pazarı gibi birçok etkinlikle zenginleşecek İKZ’14’ün 15 bini aşkın öğrenciye ulaşması hedefleniyor.