İTÜ Üretimi "Sarsma Masası" Hizmete Girdi
Oca 10, 2014

İTÜ İnşaat Fakültesi, Yapı ve Deprem Laboratuvarı’nda tamamen yerli yatırımcıların destekleriyle üretilen "sarsma masası" 8 Ocak tarihinde İnşaat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle hizmete girdi.

sarsma masasi acilis (1)

Törene, Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Fakülte Dekanı Gaye Onursal Denli, projeye destek sunan şirket yetkilileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Törende yapılan konuşmaların ardından Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gaye Onursal Denli sarsma masasının yapımında emeği geçen kişilere ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim etti.

sarsma masasi acilis (2)

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Yüksel’in sarsma masası ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yüksel, ayrıca katılımcılara sarsma masası üzerinde deprem senaryoları uygulayarak deney gerçekleştirdi. İTÜ üretimi sarsma masasının yapımına, büyük bölümü İTÜ mezunu olan 19 kişi ve kuruluş katkı sağladı. Mekanik, elektrik, hidrolik ve yazılım konularındaki özgün tasarımı ve üretimi tamamen yerli olarak gerçekleştirilen sarsma masası 250 bin dolara mal oldu. 2.35x2.35 m. boyutlarındaki sarsma masası, yapı ve deprem mühendisliği alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı kullanılacak.

sarsma masasi acilis (4)