İTÜ Kariyer Planlamanın da Öncüsü
Şub 28, 2014

İTÜ Kariyer Merkezi tarafından 24-26 Şubat 2014 tarihleri arasında Kariyer Zirvesi gerçekleştirildi.

kariyergunleri201401

“Yeteneğe Dokun” temasıyla yola çıkan ve 3 ayrı kampüste sektörlerin liderlerini öğrencilerle bir araya getiren İKZ’de, “mülakat, örnek olay ve atölye çalışması” sayesinde alışılmışın dışında bir kariyer etkinliğine imza atıldı. Arçelik ana sponsorluğunda yapılan zirve, hem firmalar hem de öğrenciler için iletişimi güçlendiren ve somut sonuca ulaşmayı kolaylaştıran nitelik taşıdı. Zirvenin yerleşke sponsorluklarını Vestel (Elektrik-Elektronik Fakültesi), Bosh (Gümüşsuyu Yerleşkesi) ve Daikin (Maçka Yerleşkesi)  üstlenirken, iletişim sponsorluğunu Doğuş Medya yaptı.

Türkiye'nin saygın, başarılı, genç potansiyele ve dinamizme önem veren kurumları ile üniversite öğrencileri arasında bir köprü kurması amaçlanan zirvenin açılışını, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptı. Karaca, açılışın ardından standları gezerek öğrenciler ile gelecek planları hakkında konuştu.

kariyergunleri201402

İTÜ dışından öğrencilere fırsat

Otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma kadar birçok sektörün dev isimlerinin yer aldığı zirvede, öğrenciler kariyerlerinin ilk adımı için iş görüşmeleri yaptı ve staj başvurularında bulundu. Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversite öğrencilerini de ağırlayan zirve, bu yönüyle fırsat eşitliğine de katkı sundu.

İKZ’14 ile bu yıl bir ilke imza atılarak, İTÜ öğrencilerinin çalıştığı ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil eden projelerin prototipleri de sergilendi. İTÜ öğrencileri tarafından, projeler hem ziyaretçilere tanıtıldı hem de üniversite adaylarını bilimsel çalışmalar için heyecanlandırmak amacıyla lise öğrencilerine sunumlar yapıldı. İKZ, projelerle firmaların buluşması ve öğrencilerin sponsorluk görüşmelerine aracılık etmesi adına da önem taşıdı.

kariyergunleri201403

Kariyer uzmanları buluştu

Türkiye’deki tüm üniversitelerin kariyer merkezlerinin davetli olduğu organizasyon, “Ulusal Kariyer Merkezleri Çalıştayı” ile öğrencilere destek veren tarafta yer alan kariyer planlama uzmanları için de ayrıcalıklı bir bilgi paylaşım ortamı sağladı. Network Hours, Konser, Fashion Awards ve Münazara Yarışması gibi birçok etkinlikle zenginleşen İKZ, binlerce öğrenciye kariyer planlamasında yenilikçi ve etkili bir pencere açtı.