İTÜ'de Dünya Kadınlar Günü
Mar 04, 2014

Meme kanserine karşı bilinç düzeyinin yükseltilmesi ana temasının hakim olacağı kutlama programı, bir dizi renkli etkinlikle zenginleşiyor.

Dünya Kadınlar Günü İTÜ’de, 7 Mart 2014 Cuma günü gerçekleştirilecek programla kutlanacak. 2014 için “Kadınız Farkındayız” mottosunu benimseyerek, meme kanserine karşı bilinç düzeyini artırma hedefiyle hazırlanan program, bu çerçevede iki önemli seminere ev sahipliği yapacak.

Kutlama programında Türkiye’de şimdiye kadar basılmış tüm kadın pullarının görülebileceği bir sergi de açılacak. İTÜ’den yetişen Türkiye’nin ilk kadın mühendislerine ait pulların özel damgası ile yer alacağı sergide, yüzlerce pul meraklıların ilgisine sunulacak. Etkinlikler kapsamında konser, resim sergisi açılışı ve cupcake atölyesi de gerçekleştirilecek.

İTÜ Bilim, Kültür, Sanat, Spor Komisyonunun (BKSS); Elektrik ve Elektronik Fakültesi (EEF), Kültür Sanat Birliği (KSB), Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (BMT-KAUM) işbirliği ile hazırladığı program, Ayazağa Yerleşkesi-Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

13.30: Sergi Açılışı
            “Kadınlar Günü Resim Sergisi” Ressam Ayşen Taştekin Doda
             “Kadın Pulları Sergisi”

13.35: Açılış Konuşması - Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca

13.45: Konuşmalar:
             “Kadın”
               Prof. Dr. Fatma Arslan, İTÜ BMT-KAUM Müdürü

“Kadınlarda Meme Kanseri ile Mücadele”
                 Prof. Dr. Cihan Uras, Genel Cerrahi Uzmanı

“Mikrodalga Doku Tanımlama Cihazı (EMALIZ) Hakkında Sunum”
                  Prof. Dr. İbrahim Akduman, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi

14.30: Konser
              Damla & Bora / Dünya Müzikleri Grubu
             Hale Caneroğlu / Akustik Performans

15.15: Cupcake Atölyesi (*)

15.15: Kokteyl

(*) İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği ve Çin Büfe sponsorluğunda gerçekleştirilecek Cupcake Atölyesi etkinliği, tüm konukların katılımına açıktır.