Emekli Öğretim Üyemize Almanya Liyakat Nişanı
Mar 24, 2014

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mete Tapan ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Tapan’a Alman-Türk ilişkilerine, özellikle yükseköğretim ve bilim alanlarındaki katkılarından dolayı Federal Almanya Bantlı Liyakat Nişanı verildi.

Prof.Dr.Mete Tapan

Ülkemizin saygın mimarlarından olan Prof. Dr. Ahmet Mete Tapan ile eşi Prof.Dr. Nilüfer Tapan’a nişanı, 6 Mart 2014 tarihinde Tapan ailesi ve yakın çalışma arkadaşlarının katılımıyla Almanya İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resmi törende, Başkonsolos Jutta Wolke tarafından takdim edildi.

Prof.Mete Tapan Heyet

Törende, Prof. Dr. Mete Tapan'ın Başkonsolosluğun tarihi binalarla ilgili danışmanı olarak vermiş olduğu destek ve değerli çalışmalarına vurgu yapıldı. Prof. Dr. Nilüfer Tapan'ın ise Türkiye'deki Almanca Öğretmenliği Bölümleri’nde ve Türkiye-Almanya Kültür İşleri Kurulu Başkanı olarak yapmış olduğu çalışmalara dikkat çekildi.

Prof. Mete Tapan Aile

Prof.Dr. Mete Tapan

Prof.Dr. Mete Tapan lisans ve yüksek lisans öğrenimini Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. 1972 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi alanında doktorasını yapan Tapan; ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde dersler verdi. Mimarlıkla ilgili çok sayıda kitap yazan Tapan aynı zamanda 4 adet doktora ve on adet yüksek lisans tezinin yürütücülüğünü üstlendi. 2002-2005 yıllarında İTÜ Mimarlık Fakültesi Senatörlüğü, 2003-2005 yıllarında İTÜ Mimarlık Fakültesi, Bina Bilgisi Anabilim Başkanlığı görevlerini yürüten Tapan 16 Haziran 2006 yılında emekli oldu.