Denizcilik Fakültesi Şehitlerimizi Çanakkale’de Andı
Mar 27, 2014

İTÜ Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümünü kutlamak ve Çanakkale Şehitlerini anmak için, fakültenin SİSMİK-I eğitim gemisi ile Çanakkale’ye gitti.

Sismik-I

16-18 Mart 2014 tarihleri arasındaki gezi, SİSMİK-I eğitim gemisinin Kepez Limanına demirlemesinin ardından, şehitlik ziyareti ile başladı. Şehitler Abidesi’ne çelenk konularak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Savaşı’nın tüm kahramanları ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Şehitliğin ardından, müze ve simülasyon merkezleri ziyaret edildi.

Gezinin 2. gününde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Denizcilik Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olcay Hisar ve Denizcilik Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Elemanları, İTÜ’nün SİSMİK-I gemisini ziyaret etti.

Sehitlik Ziyaret

18 Mart Salı günü ise Kepez Limanından hareket edilerek, denizde şehitler anısına tören düzenlendi. SİSMİK-I Eğitim Gemisi ile Mehmetçik Abidesi önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve ardından denize çelenk ve duman kandili bırakıldı. Törene, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de ÇOMÜ-1 adlı tekneleri ile katıldı.

Sismik-I Ekip

Denizdeki törenin tamamlanmasının ardından dönüş yoluna geçildi ve SİMİK-I eğitim gemisi aynı gün İTÜ Denizcilik Fakültesinin bulunduğu Tuzla’ya ulaştı.