İTÜ - Kızılay Kan Bağışı Kampanyası
Nis 03, 2014

İTÜ – Türk Kızılay’ı işbirliği ile 8-9-10 Nisan 2014 tarihlerinde üniversitemizde kan bağışı kampanyası düzenleniyor. 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi Yemekhanesi karşısında kurulacak alanda, bağışçılar kan verebilecek. Kan bağışçıları ile kana ihtiyaç duyanlar arasında gönüllük köprüsü kurulmasına destek vermek amacıyla gerçekleştirilen kampanyanın temel hedefi, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğu konusunda farkındalık uyandırmak. Bağışlanan her kanın kurtarılan 3 can demek olduğunu unutmayan ve küçük bahanelerin büyük iyiliklere engel olmasına izin vermeyen tüm gönüllüler, kampanyaya destek veriyor.

Kan Bağışı Hakkında Merak Edilenler

Kimler kan bağışında bulunabilir?: 18-65 yaş arası, 50 kg üzeri sağlıklı her birey bağış yapabilir.

Ne sıklıkta kan bağışı yapılır?: Erkeklerde 90 günde bir, kadınlarda 120 günde bir bağış yapılabilir.

Kan bağışlamaya uygun olup olmadığımız kontrol ediliyor mu?: Kan bağışlamadan önce kan sayımı yapılır ve sonuçlar uygunsa gönüllüden bağış alınır.

Kan bağışı ne kadar sürer?: Kayıt, muayene, kan verme ve ikram işlemlerinin tamamı yaklaşık olarak 30-35 dakika sürer.

Kan bağışladıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerekir?: Kan bağışı günlük yaşantınızın akışında önemli bir değişikliğe yol açmaz.