Kovandan Sofraya
Nis 04, 2014



Dünyanın arı gen merkezlerinden biri olan ve yaklaşık 5,5 milyon koloni varlığı ile dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de arıcılığın gelişimini sağlamak adına İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından başlatılan “Kovandan Sofraya” projesinin en önemli ayağı olarak, “İzlenebilir Arı Ürünleri Kongresi” düzenlenecek. 7-8 Nisan 2014 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirecek kongre, gerek bilim dünyası gerekse üreticiler olmak üzere arıcılık sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirecek. Arı yetiştiricileri ve yetiştirici birliklerinin temsilcileri, bilim insanları, eğitimciler, kamu sektörü temsilcileri, yerel idare temsilcileri, gönüllü kurumlar, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler kongrede buluşacak.

Arıcılığın geleceği masada

Türkiye’nin arıcılıkta sahip olduğu yüksek potansiyelden yeteri kadar faydalanamamasının nedenlerinin masaya yatırılacağı kongrede, ülkemizdeki arıcılık sektörünün geleceğine dair önlemler ve öneriler de tartışılacak. Kongre, birincil üretimden başlayarak Kovandan Sofraya arı hastalıkları, mücadele yöntemleri, arıcılık uygulamalarında kullanılan teknikler, yeni modern teknolojiler ile sağlıklı, güvenli ve aynı zamanda çeşit zenginliğinde arı ürünleri hedefine nasıl erişilebileceğinin, sektörün tüm paydaşlarının katkıları ile tartışılabileceği bir bilimsel ortam sunacak.



İTÜ’nün kovanları

Proje kapsamında Ayazağa Yerleşkesinde yer alan gölet çevresine kurulan arı kovanlarının geldiği aşama da paylaşılacak. Bizzat uygulamalı olarak yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aktarılacak ve izlenen yol, alınan sonuçlar katılımcılara sunulacak. Kovanlara ek olarak kongre için alana arıcı çadırı da kurulacak.

Arıcılığın tarihi ve kongrenin önemi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kongre programı için tıklayınız.