UCLA Öğretim Üyesi Prof. Dr. Razavi İTÜ’deydi
Nis 09, 2014

UCLA (University of California, Los Angeles) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behzad Razavi, Elektrik-Elektronik Fakültemizin konuğu olarak İstanbul’a geldi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında dünyanın en saygın isimlerinden biri olan Prof. Dr. Razavi, 8 Nisan Salı günü İdris Yamantürk Konferans Salonunda teknik seminer verdi.

Tüm gün süren ve üç oturumda gerçekleşen seminere İTÜ’lü genç araştırmacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Seminer katılımcıları, çip devreleri tasarımı alanında dünyadaki en güncel bilgilere ulaşma imkanı buldu.

Prof. Dr. Razavi, çiplerin içerisine yapılan özellikle yüksek frekanslı alıcı devrelerinin tasarımıyla ilgili bilgi verdi. Katılımcılarla çip tasarımı konusunda şu anda dünyadaki gelinen noktayı paylaşan Razavi, 5Ghz düzeyinde alıcı devrelerin tasarımıyla ilgili daha önce rastlanmamış tekniklerden bahsetti. Soru cevap şeklinde geçen ve İTÜ’lü öğretim üyelerinin katkılarıyla zenginleşen oturumlar, meslektaşlar arası fikir alışverişi niteliği taşıdı.

Prof. Dr. Razavi, seminer sonrasında İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan ve Türkiye'nin bu kapsamdaki ilk laboratuvarı olma özelliğini taşıyan İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarını da gezdi. Razavi, VLSI Laboratuvarında üretilen çiplerin testlerini yakından inceledi.

Prof. Dr. Behzad Razavi Hakkında
Aralarında UCLA Senate Teaching Award, IEEE Donald O. Pederson Award ve IEEE Fellow ünvanın da bulunduğu çok sayıda ödüle sahip Prof. Dr. Behzad Razavi, elektrik elektronik mühendisliği alanında dünyaca tanınan saygın bilim insanlarından biri. Çok sayıda akademik makalenin yanı sıra 10’u aşkın kitabı bulunan Razavi, özellikle kablosuz alıcı-vericiler, yüksek hızlı veri iletişimi gibi konular üzerine çalışma yürütüyor.