İTÜ’de Bir İlk: IBM Bazlı Sanal Sınıf Sistemi
Nis 22, 2014

Kimya Metalurji Fakültesi sınıflarındaki bilgisayarların daha rahat kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan "Sanal Sınıf Sistemi" hizmete girdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile üniversite ve fakülte yönetiminden isimlerin katıldığı törende açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Beraat Özçelik yaptı. Prof. Dr. Özçelik, uygulamayı Türkiye’de hayata geçiren ilk üniversitenin İTÜ olduğunu belirtti. Sistem sayesinde öğretim üyelerinin ders anında ya da kurum dışından istedikleri her zaman rahatlıkla AutoCad veya ChemCad gibi programlarda uygulamalar yapabileceğini, bir sanal bulut üzerinde ders notlarını depolayabileceklerini, hatta isteyen akademisyenlerin klasik müzik eşliğinde ders anlatabileceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından şirket yetkilileri, sistemin çalışması ve kullanımı hakkında sunum yaptı. Ayrıca sistemin işleyişiyle ilgili bir demo çalışması da gerçekleştirildi.

Akademisyenler için kolaylık
16 derslikte, 160 kullanıcıya kadar hizmet verebilecek sistem sayesinde; akademisyenler herhangi bir kişisel bilgisayar, tablet ya da akıllı telefondan sunucuya bağlanarak, görsel ve işitsel, istediği dosyayı kendilerine ayırılmış alanlara indirerek ders ortamında öğrencilerle paylaşabilecek. Sistem akademisyenlere hangi derslikte olursa olsun aynı kalitede, kontrollü ve güvenli bir ortam sağlayacak.