Müzikseverlerin Tercihi İTÜ Radyosu
Nis 28, 2014

Her hafta dinleyici oranları güncellenen Tunein radyo uygulaması verilerine göre, İTÜ Radyosu Rock kanalı, geçtiğimiz hafta dinlenme oranlarında birinciliğe yükseldi.

Ticari ve profesyonel amaçlı birçok radyoyu geride bırakan İTÜ Radyosu, Tunein verilerine göre internet üzerinden en çok dinlenen üniversite radyosu olma başarısına sahip. 3 ayrı kanaldan yayın yapan İTÜ Radyosu,  tüm kanallarıyla ilk 5 içinde yer alıyor.

1. İTÜ Radyosu Rock
2. Radyo Boğaziçi
3. İTÜ Radyosu Jazz Blues
4. İTÜ Radyosu Klasik
5. Radyo ODTÜ

Türkiye’nin ilk üniversite radyosu

İTÜ Radyosu 1945 yılında Türkiye’nin ilk üniversite radyosu olarak kuruldu. Klasik Batı Müziği yayınlarıyla, kısa zamanda ülkenin her yerinde dinlenir hale gelmesinin yanı sıra, sınırları aşarak Avrupa ve Avusturalya’ya kadar ulaştı.

Dünyanın önemli plak şirketlerinden, konsolosluklardan, kültür merkezlerinden çok sayıda plak ve bant bağışı aldı. Yıllar içinde seçkin yorumlardan oluşan geniş bir diskotek ve ciddi kataloglama çalışmasıyla önemli bir arşiv oluşturuldu. Dinleyici istekleri, program metinleri, gazete kupürleri, mektuplar ve yayın bültenleri yıl yıl tasnif edilerek bugüne kadar korundu. İTÜ Radyosu, kurulduğu günden bu yana öğrencileri için de adeta bir laboratuvar oldu.

Stüdyo teçhizatının büyük bölümü, öğrencilerin diploma tezi çalışmalarının ürünleri.
1998’de başlayan internet yayıncılığına aralıksız devam eden İTÜ Radyosu, halen “Rock, Klasik Müzik ve Caz-Blues” olmak üzere 3 ayrı kanaldan web tabanlı bir radyo olarak dinleyicilere ulaşıyor.

İTÜ Radyosunu dinlemek için tıklayınız.