İTÜ’den Türkiye’de Bir İlk
May 08, 2014

SUNY programlarından farklı olarak sadece Türk öğrencilere değil uluslararası öğrencilere de açık olacak uluslararası yeni bir çift diploma programı başladı. İlk öğrenciler bu yıl alınacak.

İlklerin öncüsü, teklerin sahibi üniversite İTÜ, Türkiye’de ilk niteliğinde bir başka çalışmayı daha hayata geçiriyor. Türkiye’de ilk kez uluslararası öğrenci almaya olanak tanıyan ortak lisans programı açıldı. İTÜ ile ABD New Jersey Institute of Technology (NJIT) tarafından yürütülecek programı tamamlayan öğrenciler hem İTÜ hem NJIT diplomasına sahip olacak.
İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, uluslararası çift diploma programı ile öğrenci alacak. Program, halen İTÜ’de ve diğer bazı üniversitelerde uygulanan Uluslararası Ortak Lisans Programı-SUNY’den farklı olarak, Türkiye’de ilk olacak biçimde yapılandırıldı. Buna göre programa alınacak öğrenciler, eğitimlerinin 2 yılını İTÜ’de, 2 yılını ise NJIT’te tamamlayacak. Eğitim dili tamamen İngilizce olan programı bitiren hem Türk hem yabancı öğrenciler, İTÜ’den de NJIT’ten de diplomaya sahip olacak.

Müfredat ortak hazırlandı

NJIT dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alıyor. Elektronik ve Haberleşme alanındaki çalışmalarıyla markalaşan üniversite, alanda Türkiye’nin markası olan İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümüyle işbirliği yapıyor. Her iki bölümün de gerek teknik ve teknolojik altyapısı gerekse seçkin akademik kadrosu, işbirliği yapılmasını sağlayan temel zemin oldu.

Programın içeriği tamamen uluslararası gerçeklere göre oluşturuldu. Eğitim alacak öğrenciler, dünyanın her yerinde mesleğini üst düzey yerine getirebilecek elektronik ve haberleşme mühendisleri olarak yetişecek. İlk öğrencilerini bu yıl alacak programın açılış için kontenjanı 30 olacak. 30 öğrencilik kontenjan dâhilinde hem NJIT hem İTÜ öğrenci kabul edecek.

Çağın mesleği Elektronik ve Haberleşme

Mühendislik disiplinleri içinde en çok ilgi gören alanlardan biri olan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, çağın meslekleri arasında gösteriliyor. Mezunlarının kolaylıkla iş bulabildiği ve özellikle tercih edildiği alanda, İTÜ’nün verdiği kaliteli eğitim uluslararası düzeyde de kendini göstermiş olacak.

Programı tercih edecek öğrenciler ücretli olarak eğitim alacak. Öğrenciler NJIT’te eğitim gördükleri sürede eyalet vatandaşlarının ödediği ücreti verecek; İTÜ’de okudukları sürede de SUNY programları üzerinden ücret ödeyecekler.