İSTKA Projesi Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı
May 14, 2014

İTÜ Prof.Dr. Adnan Tekin Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi’nin (ATUM), İstanbul Kalkınma Ajansı’na (İSTKA) önerdiği ve 15 Ağustos 2013 tarihinde kabul edilerek 9 ay süre ile desteklenen “İstanbul’daki Soy Metal İşleme Ve Geri Kazanım Tesis Çalışanlarının Ve Bunları Kamu Adına Denetleyen Mühendislerin Eğitimi” başlıklı projenin, Sertifika Dağıtım Töreni ve Kapanış Kokteyli 9 Mayıs 2014 tarihinde ATUM’da gerçekleştirildi.

Törene, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik ve projede eğitmen olarak görev alan; Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Maden Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fatma Esen Arslan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve ATUM Müdürü Prof.Dr. Cüneyt Arslan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Duman, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasancan Okutan, Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Üner Çolak, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kumral, ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Ölmez Hancı’nın yanı sıra, eğitim programından yararlanan; rafineri, ramatçı, kuyum/takı üreticisi ve ayar evleri gibi işletmelerin çalışanları ile bu işletmeleri denetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve İSKİ çalışanları, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, öğrencileri ve ATUM çalışanları katıldı.

ISTKA

Projenin hedefi, rafineri, ramatçı, kuyum/takı üreticisi ve ayar evleri gibi işletmelerin sahiplerine, yöneticilerine ve çalışanlarına, soy metal kaçaklarını önleme, atık suların doğru şekilde arıtılması ve zararlı gaz emisyonlarının engellenmesi konularında teorik ve deneysel eğitim verilmesiydi. Eğitim programının diğer hedef kitlesi ise, bu işletmeleri denetleyen kuruluşların personeli içinden oluşturulacak gruplardı. Mart ve Nisan ayları içinde düzenlenen eğitim faaliyetleriyle, Marmara bölgesinin çevresel sürdürülebilirliğine yönelik olarak, katılımcıların katı, sıvı ve gaz atıkların önlenmesi konularında bilgilendirilmesi amaçlandı.

ISTKA_Plaket

Eğitim programından yararlanan katılımcılara sertifikaları, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Sabri ÇELİK ve projede görev alan eğitmen hocalar tarafından verildi. Sertifikanın yanı sıra, tüm eğitim programının yer aldığı birer kitabın da katılımcılara takdim edildiği tören, servis edilen ikramların ardından sona erdi.

Detaylı bilgi için: www.soymetalegitim.org