Justin Timberlake Konserinin Geliri Soma Bursu Olacak
May 26, 2014

Tüm ülkemizi olduğu gibi İTÜ Ailesini de derinden üzen Soma’daki maden faciasında yitirdiğimiz madencilerimizin yüreklerimizi yakan acısı hiç silinmeyecek. İTÜ olarak, bu acıyı unutmadan gerek akademik gerekse maddi ve manevi destek adına üzerimize düşeni yapma konusundaki sorumluluğumuzu hep hissediyoruz. Bu amaçla, 26 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek Justin Timberlake konserinden İTÜ Vakfı aracılığıyla sağlanacak gelirin, zorunlu masraflar karşılandıktan sonra kalan önemli bir bölümünün, “Soma Bursu” adıyla yeni bir fon oluşturulması için kullanılması kararı alınmıştır. Bu burstan, babasını Soma’da ya da ülkemizin bir başka yerindeki maden kazasında yitiren ve İTÜ’yü kazanarak üniversitemizin öğrencisi olacak gençlerimiz yararlanacaktır. Ayrıca bu acıyı yaşamış öğrencilerimize yurt tahsisi konusunda özel kontenjan ayrılması kararı da alınmıştır.

Soma’daki acının yaralarının sarılması adına İTÜ Ailesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini ister, yitirdiğimiz madencilerimizi bir kez daha rahmetle anarken acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.

İTÜ Rektörlüğü