Girişimcilik ve İnovasyonun Merkezi İTÜ
May 29, 2014

Yenilikçi fikirlerin hayat bulmasını desteklemek, girişimcilik ruhunu güçlendirmek ve yaymak amacıyla İTÜ’de atılan önemli adımlara bir yenisi daha eklendi: İTÜ GİNOVA

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Uygulama Araştırma Merkezi (İTÜ GİNOVA) açıldı. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Tayfun Kındap, 1963 Yılı İTÜ Mezunu ve Beyaz Nokta Vakfı Kurucusu Tınaz Titiz, GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz, İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin birikim ve deneyiminin, merkezin kurulması fikrinin ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirtti. İTÜ’nün girişimciliğe ve yenilikçiliğe verdiği önemin giderek arttığına dikkat çeken Burnaz, GİNOVA’nın da bu anlayışın ürünü olduğunun altını çizdi. Burnaz, “Öncelikli hedefimiz kampüs içerisinde inovasyona dayalı girişimcilik kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak. Uzun vadede ise İTÜ’deki inovasyona dayalı girişimcilik eko sistemimizde bizce eksik gördüğümüz kampüs içi halkayı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise “241 yıllık bir üniversite olarak birçok siyasetçi, sanatçı, akademisyen ve bilim adamı yetiştirdik. Fakat bu kadar büyük potansiyele sahip olmamıza rağmen girişimci mezunlarımız nispeten daha az sayıda. Bu açıdan böyle bir merkezin bizim için önemi büyük” dedi. Karaca, İTÜ’de girişimciliği destekleyen üniversite anlayışını güçlendirmeye çalıştıklarını, gerek ARI Teknokent gerekse diğer birimler bünyesinde oluşturulan yeni yapıların bunu sağlayacağını ifade etti. GİNOVA’nın faaliyete geçmesine katkı sunanlara teşekkür eden Karaca, başarılı çalışmalara imza atılmasını diledi.

Açılış Semineri mezunumuz Tınaz Titiz tarafından verildi. Titiz, “Girişimcilik ve İnovasyonda Öğrenme Ortamı Olarak Üniversite” konulu seminerinde, girişimcilik ve inovasyonun Türkiye’nin kalkınması için önemine değinerek, özellikle üniversitelerin bu alanda yapacağı çalışmaların büyük önem taşıdığını söyledi.

Yenilikçi Fikirler GİNOVA ile Hayat Bulacak

GİNOVA, İTÜ’nün tüm bölümlerine hitap edecek eğitimler, seminerler ve atölye çalışmalarıyla farklı alanlarda öğretim gören öğrencileri biraya getirecek.  İnovasyona dayalı girişimcilik ruhunu geliştirerek tüm yerleşkelere yaymayı hedefleyen ve sadece merkez yerleşke ile sınırlı kalmayan GİNOVA, Türkiye’deki benzer kuruluşlarla işbirliği yaparak ortak projelere de imza atacak.

İTÜ GİNOVA, inovasyon konusuna ilgi duyan öğrencileri buluşturan bir merkez de olacak. Öğrencileri bu alanda gelişimlerini destekleyecek akademisyenlerle bir araya getirecek merkez, potansiyel girişimciliği gerçeğe dönüştürmek için yol açacak.

GİNOVA, Ayazağa Yerleşkesi Mustafa İnan Kütüphanesi içinde yer alıyor. Merkezi bir noktada bulunması özellikle tercih edilen GİNOVA, misafir akademisyenleri, iş adamlarını ve girişimcileri ağırlayarak, öğrencilere danışmanlık yapılmasını sağlayacak. Web sitesi üzerinden randevu sistemi ile merkezde çalışacak öğrenciler aynı zamanda panodan ve web sitesinden ilan vererek çalışma arkadaşları bulacak. Böylelikle projelerini büyütebilecek.