Denizcilik Fakültemizden Uluslararası Başarı
May 30, 2014

Sailing Training International tarafından düzenlenen ve Karadeniz’de Varna limanından hareketle Novorossiysk limanına yelkenle gidilmesini kapsayan 440 millik “SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014” yarışında, ülkemizi İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri temsil etti.

29 Nisan 2014 tarihinde, ”STS BODRUM” yelkenli eğitim gemisi ile fakülteden hareket eden öğrencilerimiz, 30 Nisan’da Varna Limanına ulaştı. Organizasyon kapsamında düzenlenen birçok etkinliğe katılan takımımız, Crew Parade tören kıtası geçişlerinde ise Birincilik Ödülünün sahibi oldu. 3 Mayıs 2014’te Varna’dan yarışa başlayan takımımız, 7 Mayıs’ta Novorossiysk Limanına kendi kategorisinde 2. olarak giriş yaptı ve kupasını burada aldı.

Takımımız ayrıca, 12 Mayıs’ta Novorossiysk Limanından Sochi’ye düzenlenen dostluk seyrinde de yer aldı. Sochi’de düzenlenen etkinliğe Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılarak, dereceye giren öğrencileri kutladı ve başarı dileklerini iletti.