Denizcilik Fakültemizde Kepler Havalandı
Tem 14, 2014

Denizcilik Fakültemizin 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında gerçekleştirildi. İTÜ’nün yeni mezunları, beyazla mavinin buluştuğu ve gurur veren görüntülere sahne olan bir törenle uğurlandı.

denizcilik fakultesi mezuniyet_1

İTÜ Tuzla Yerleşkesinde yapılan törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, SUNY Maritime Collage'den Kathy Olszewski,  denizci sivil toplum kuruluş temsilcileri, İTÜ Öğretim Üyeleri ve mezunlarımızın aileleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’in milli mücadele ve deniz şehitleri anısına Tuzla sahilinden çelenk bırakması ile başlayan törende, Dekan Güler ile Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli birer konuşma yaptı.

denizcilik fakultesi mezuniyet_2

Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cemil Yurtören, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümünde ise Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Çelik tarafından yeminler okutuldu. Flama devir teslim merasiminden sonra ise fakülteyi birincilikle bitiren Hüseyin Kılçık yaş kütüğüne anı plaketi çaktı.

denizcilik fakultesi mezuniyet_3

Fakülte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Bölümünden 68 (9’u uluslararası ortak lisans programı), Gemi Makinaları İşletme Mühendisliğinden 51 (4’ü uluslararası ortak lisans programı) olmak üzere 119 öğrenci mezun oldu.

denizcilik fakultesi mezuniyet_4

Tören, keplerin havaya fırlatılması ve mezunların birbirini denize atmasıyla renkli anlarla sona erdi.