TÜBİTAK Proje Desteklerinde Birincilik İTÜ’nün
Ağu 12, 2014

TÜBİTAK 2014-1. dönemi 1001, 1005, 3501 proje desteklerinde başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, en fazla proje desteği alan üniversite İTÜ oldu.

İTÜ’den toplam 35 proje, desteğe hak kazandı. 8 ayrı kategorideki projelerde, 3 kategorinin liderliğini ise yine İTÜ yaptı. “Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Destek Grubu”, “Mühendislik Araştırma Destek Grubu” ile “Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu”nda en fazla projesi desteklenen üniversite İTÜ oldu. Bu gruplar içinde 15 proje ile Mühendislik Araştırma Destek Grubu, İTÜ’den en fazla projenin desteklendiği kategori oldu. Diğer grupların hiçbirinde, bu proje destek sayısına ulaşan üniversite olmadı.

İTÜ'lü akademisyenlerin projeleri, 8 kategorinin 7'sinde (Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu hariç) kabul gördü.

Sonuçlar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.