İTÜ Fizik Haftası 10. Kez Yapıldı
Ağu 29, 2014

Bu yıl 10. kez düzenlenen İTÜ Fizik Haftası, 25-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında Fen–Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü bünyesinde, Fizik Mühendisliği Kulübünün organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Hem İTÜ hem de diğer üniversitelerden lisans ve lisansüstü program öğrencileri ile İTÜ Fizik Mühendisliği mezunlarının katıldığı etkinlik, fiziğe meraklı lise öğrencilerinin de adresi oldu. Etkinliğin açılışı, geçen yıl yaşamını yitiren Dr. Duygu Balcan anısına Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Muhittin Mungan’ın "Rastgele Ağlar ve Duygu ile Çalışmalarımız" başlıklı konuşması ile yapıldı.

5 gün süren Fizik Haftası boyunca; “öklit geometrisi, karadelik çözümleri, kuantum mekaniğinde geometrik fazlar, kuantum enformasyon, bilgisayar destekli klasik hareket denklemlerinin çözümü ve diferansiyel formlar” gibi birçok konu ele alındı. Özellikle lisans öğrencileri, güncel fizik araştırmaları ile ilgili bilgi edinme ve konuşma yapma fırsatı buldu. İTÜ Ayazağa kampüsünde gökyüzü gözlem etkinliğiyle desteklenen programda, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin aynı akademik ortamı paylaşması, fizik ve matematik üzerine tartışmalar yaparak bilgi alışverişinde bulunması sağlandı.