İTÜ TMDK'dan Balkanlar'da Kültürel İşbirliği
Eyl 16, 2014

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK), 2015 yılında kuruluşunun 40. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 40. yıla özel bir dizi akademik ve sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yapılacak yeni uluslararası işbirliklerinin ilk adımı Balkanlar'da atıldı. İTÜ TMDK Müdür Yardımcısı Prof. Serpil Murtezaoğlu, Stip Sergej Mihajlov Müzik Okulunun daveti ile Makedonya'ya gitti. Prof. Dr. Murtezaoğlu ile DMUC Sergej Mihajlov Müzik Okulu Direktörü Emilija Saveva Miladinova'nın ikili temasları sonucunda, kültürel işbirliği kararı alındı. Bu çerçevede, Sergej Mihajlov Müzik Okulu eğitmenleri ve öğrencilerinden oluşan 60 kişilik grup, ekim ayında İTÜ TMDK'nın misafiri olacak. İki ülkenin müzisyenleri ve öğrencileri, klasik müzik, caz gibi farklı türleri ve iki ülkenin geleneksel müziklerini harmanlayan geniş bir repertuvar sunacak.