Uluslararası Bilim Konseyinde Bir Kez Daha İTÜ Adı
Eyl 18, 2014

İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Orhan Altan, Uluslararası Bilim Konseyi’nin (International Council of Science - ICSU), Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen 31. Genel Kurulunda, yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

31. Genel Kurul Prof. Dr. Orhan Altan

ICSU, 121 üye ülke ve toplamda 141 temsilci ülkenin ulusal ve uluslararası bilim kuruluşlarından 30 üyenin yer aldığı sivil bir organizasyon. TÜBİTAK’ın ülkemizi temsil ettiği bilim konseyinde, ABD’den National Academy of Sciences, Almanya’dan Deutsche Forschungsgemeinschaft ve İngiltere’den Royal Society gibi önemli bilim kuruluşları bulunuyor. Toplum yararına uluslararası bilimi güçlendirmeyi görev edinen konsey, küresel anlamda araştırmaların planlanması ve koordinasyonu üzerine çalışma yürütüyor. Konsey, politika için bilimi ve bilimin evrenselliğini kuvvetlendirme ve pekiştirme konularında kilit rol oynarken, çevre, bilim ve yönetim gibi konularda danışmanlık rolü de üstleniyor.

Prof.Dr. Orhan Altan Hakkında

ICSU Yönetim Kurulu üyeliğine tekrar seçilen Prof. Dr. Orhan Altan, 1965 yılında girdiği İTÜ İnşaat Fakültesinden 1970 yılında mezun oldu ve asistan olarak çalışmaya başladı. 40 yılı aşkın süre İTÜ’de görev yapan Altan, aynı zamanda Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (ISPRS) 1. Başkan Yardımcılığı görevini 2012 yılından beri yürütüyor.

Stuttgart, Berlin, Munich teknik üniversitelerinde, ETH-Zürich ve Çin Wuhan Üniversitesinde misafir profesör olarak görev yapan Altan’ın, çeşitli dillerde yayınlanmış 180’in üzerinde yayını bulunuyor.