Proje Yönetim Konferansı ve Proje Yönetim Zirvesi
Eyl 26, 2014

1. Uluslararası Katılımlı Proje Yönetim Konferansı ve 5. Proje Yönetim Zirvesi 19-20 Eylül tarihlerinde İTÜ İşletme Fakültesinde gerçekleştirildi. İşletme Fakültesi tarafından organize edilen zirveye, 40’ın üzerinde sektörden üst-orta düzey yöneticiler ile akademisyenler ve farklı bölümlerden öğrenciler katıldı.

PYZ Katilimcilar

Zirvenin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptı. Karaca, organizasyonu gerçekleştiren İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümüne ve Prof. Dr. Ferhan Çebi ile Doç. Dr. Bersam Bolat’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, etkinliğin Türkiye için bir ilk olduğunu vurguladı. Bundan sonra “uluslararası katılımlı” değil “Uluslararası Proje Yönetim Zirvesi” olarak anılmasını arzu ettiğini söyleyen Karaca,  proje yönetiminin önemini şov dünyasından verdiği bir örnekle anlattı. Dünyaca ünlü pop yıldızı Lady Gaga’nın İTÜ’de verdiği konsere değinen Karaca, “Türkiye’de bu işi hakkıyla yapan yeni kültürler oluşuyor, yeni birikimler oluşuyor. Geçtiğimiz yıl Pink Floyd’u ve Roger Waters’ u ağırladık. Geçtiğimiz hafta Lady Gaga’yı ağırladık. 70 tır ile geldiler. Kurgusu, sahnenin inşası gibi birçok aşamada, her şeyiyle büyük bir proje için çalışır gibi çalışıyorlar ki sizlere de tavsiyem eğer zamanınız olursa İTÜ’de herhangi bir konserin son 3 gününü, nasıl hazırlandığını inceleyin ve yerinde görün. Lady Gaga bir proje; sesi ve  yaptığı müzik tartışmalı olabilir ama dünyada çok satan bir proje. Bunun arkasında bir yönetim başarısı var” dedi.

Rektor_Pyz

Açılışta söz alan bir diğer isim Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv oldu. Ciliv, katılımcılarla değişim sürecini, kültürel, ekonomik ve teknolojik açıdan nasıl yönetildiğini bu vizyon çerçevesinde tasarlanan proje ve programlarla nasıl faydalı iş modelleri yaratıldığını paylaştı. Babasının ve kardeşinin İTÜ mezunu olduğunu özellikle belirten Ciliv, konuklara ABD’deki eğitim hayatına başlama sürecinde yaşadığı ilk proje yönetimi deneyimi de aktardı. Dünyada büyük projeler yapmanın karışık bir iş olduğunu, zaman aldığını ve takım oyunu gerektirdiğini belirten Ciliv, değişimin önemini vurguladı.

Sureyya_Ciliv

İşletme Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sıtkı Gözlü de kongrelerin bilim insanları için önemli bir platform olduğunu ifade etti. Gözlü “Teknolojik gelişme, sosyo ekonomik değişim ve küreselleşme bizi çok daha karmaşık sorunlarla karşı karşıya bırakıyor” diyerek, çözüm bulma noktasında proje yönetimi başarısının önem kazandığına işaret etti.

Prof_Dr_Gozlu

Yurtdışından çok sayıda katılımcının yer aldığı konferansta, farklı alanlardaki büyük çaplı projelerin üretilme ve yönetilme süreçlerine ilişkin bilgiler aktarıldı, deneyimler paylaşıldı.

Misafir_Konusmaci

Konferans ayrıca İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi-GİNOVA ile İTÜ ARI Teknokent başta olmak üzere, özellikle teknoloji alanından kuruluşları bir araya getirdi. Kurulan stantlar, firmaların ve kuruluşların birbirini tanıması, merak edilen soruların yanıtlanması için adres oldu.