İTÜ TMDK’dan Venedik Bienalinde Konser
Eki 13, 2014

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK), Venedik Bienali 58. Uluslararası Çağdaş Müzik Festivalinde sahne aldı.

İTÜ TMDK öğretim üyeleri ve öğrencileri, "Galata Elektroakustik Orkestrası" projesi kapsamında konser verdi. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu'nun yaptığı projede Ar. Gör. Seval Eroğlu, Neva Günaydın, Abdülkadir Emin Çolakoğlu ve Emre Eryılmaz yer aldı.

Galata Elektroakustik Orkestrası Projesi, İTÜ TMDK, Bilgi Üniversitesi, Niccolo Paganini Konservatuvarı, Cagliari Palestrina Konservatuvarı ve Barselona Pompeu Fabra Üniversitesi ortaklığında yürütülüyor. Öğretim görevlileri ve öğrencilerin yer aldığı üç yıllık bir Erasmus Intensive Program projesi olan çalışmanın ilk konseri geçen yıl verilmişti. Genova'daki Niccolo Paganini Konservatuvarında 14-27 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen çalışmanın ardından, 26 Temmuz 2013’de Genova Limanı'nda Piazza delle Feste'de ilk konser düzenlenmişti.