8. Liman-Şehir Üniversiteleri Birliği Konferansı İTÜ’deydi
Eki 23, 2014

8. Port-city Universities League – Liman-şehir Üniversiteleri Birliği Konferansı – PUL 2014, 20 - 23 Ekim 2014 tarihlerinde, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin başkanlığında, Ayazağa Yerleşkesi - Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Konferans Salonundaki etkinlik, farklı ülkelerden akademisyenleri bir araya getirdi. 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen konferansın 2014 gündemi, sürdürülebilir taşımacılık ve liman operasyonları, sürdürülebilir taşımacılık ve limanlara çevresel bakış, çevreci gemi ve taşımacılık teknolojisi konularıydı.

PUL Konferansları, liman şehirleri ve üniversiteleri arasında küresel bir iletişim ağı oluşturarak fikir alışverişini artırmayı ve limanlarla ilgili kültürel görüşleri (tarih, ticaret, endüstri, denizcilik araştırmaları, festivaller vs.) geliştirmeyi amaçlıyor. Dünyanın önde gelen liman kentlerinde bulunan üniversitelerin özgün bir birliği olarak 2006 yılında kurulan PUL’a, 11 ülkeden 14 üniversite üye.