Gemi İnşaatı Fakültesine Yeni Araştırma Ofisi
Eki 24, 2014

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde yapılan yeni araştırma ofisi açıldı. Açılış törenine, Rektörümüz Prof.  Dr.  Mehmet Karaca, Fakülte Dekanı Prof.  Dr.  Ahmet Ergin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

12 araştırmacının birlikte çalışabileceği şekilde tasarlanan ofis, 15 kişi kapasiteli toplantı odasına ve dinlenme odasına sahip. Araştırma görevlilerinin ve öğrencilerin birlikte kullanacağı ofis, nitelikli çalışma ortamının tüm gereklilikleri dikkate alınarak hazırlandı. Ofis, konforlu bir çalışma ortamının yanı sıra, teknik ve teknolojik açıdan da ihtiyaca yanıt verecek donanıma sahip. Fakültede, “gemilerin yapısal tasarımı, gemi hidrodinamiği, gemi makineleri ve gemi-çevre etkileşimi” alanlarında oluşturulan çeşitli çalışma grupları bulunuyor.  Çalışma gruplarının artık bu modern ofisten yararlanması sağlanacak.

Açılış töreni sonrası, fakülte bahçesinde barbekü partisi verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Ergin öğrenciler ile birlikte köfte yaptı. Rektörümüz öğrenciler ve genç araştırmacılarla yemekte sohbet ederek, taleplerini ve önerilerini dinledi.