Rektörümüz Pertevniyal Lisesi Öğrencileriyle Buluştu
Eki 24, 2014

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, mezunu olduğu Pertevniyal Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Ülkemizin en köklü ve başarılı okulları arasında yer alan Pertevniyal Lisesinde İTÜ Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen programda, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya İTÜ’nün araç takımları eşlik etti. Program ilk olarak İTÜ’nün Güneş Arabası Takımı, Elektrikli Araç Takımı ve Formula Araç Takımını temsil eden öğrencilerimizin sunumuyla başladı. Öğrencilerimiz İTÜ’de tasarlanan araçların elde ettiği başarılardan ve yeni projelerden bahsetti.

Öğrencilerimizin kısa sunumunun ardından Rektörümüz Karaca ile söyleşi başladı. Rektörümüze, Pertevniyal Liseli mezunlarımızdan Sinan Yıldırım eşlik etti. Mezunu olduğu Pertevniyal Lisesi ile her zaman gurur duyan ve bunu her fırsatta dile getiren Karaca, samimi ortamda gerçekleşen söyleşide lise öğrenciliği yıllarına ait anılarını paylaştı ve gelen soruları yanıtladı. Söyleşi bitiminde öğrencileri İTÜ’ye davet eden Karaca, ihtiyaç duyacakları konularda üniversitenin imkânları dâhilinde destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Program, Pertevniyal Lisesi Müdür Vekili Ferda Koman’ın teşekkür konuşması ve Rektörümüze çiçek takdimiyle sona erdi.