Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenimiz
Eki 28, 2014

Cumhuriyet Bayramı resmi törenimiz, 28 Ekim Salı günü Rektörlük Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özkol, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Tayfun Kındap ile öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve idari personelimiz katıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Atatürk ve şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Rektörümüz Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, "En büyük bayramımızı bir kez daha onurla, kıvançla karşılıyoruz. Bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. Yılı, üniversitemizin 250. yaşı olacak. İki büyük gururu birlikte yaşayacağımız bu tarihe, ülkemizi bilimde ve teknolojide kalkındırma sorumluluğuyla ilerliyoruz" dedi. İTÜ'lülerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve gelişiminde üstlendiği sorumluluğa dikkat çeken Karaca, "İTÜ’lüler, Türkiye’nin dört bir yanındaki kalkınma hamlesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasında ve yeni nesillerin yetiştirilmesinde görev üstlenen köklü bir ekoldür. Tüm İTÜ’lüler, bu ayrıcalıklı geleneğin parçası olmakla gurur duyar. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte ülkenin yollarında, barajlarında, binalarında, teknik ve teknolojik gelişiminde İTÜ’lülerin emeği vardır" diye konuştu.

Karaca şöyle devam etti:

"Cumhuriyet kurulurken, bugün sahip olduğumuz imkânlarla anlamakta güçlük çekeceğimiz kadar zor günlerden geçilmiş ve yepyeni bir ülke inşa edilmiştir. Birlik olmuş, birliğinden doğan gücü Türkiye Cumhuriyetini kurmak ve yüceltmek için kullanmış milletimizin tarihi, geleceği aydınlatan ışığımızdır. Bu özel günde, bağımsız ve demokratik bir cumhuriyeti bizlere miras bırakan ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve verdiğimiz tüm şehitleri bir kez daha saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 91. yılı, İTÜ Ailesine ve ülkemize kutlu olsun."