Ankara'da Mezunlarımızla ve Öğrencilerle Buluşma
Kas 12, 2014

İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğü ve İTÜ Mezunlar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonla Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca Ankara'daki İTÜ mezunlarıyla buluştu ve ülkemizin en köklü liselerinden Ankara Atatürk Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Program kapsamında ilk olarak İTÜ Mezunlar Derneği Ankara Şubesine ait İTÜ Evi'nde mezunlarla kahvaltı düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca'ya Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Tayfun Kindap, İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Veli Tan Kirtiş ve Dernek Genel Sekreteri Hüseyin Cevahiroğlu eşlik etti. Toplantıya İTÜ'den farklı yıllarda mezun olan ve üniversitemizi gerek iş dünyası gerekse siyaset, bürokrasi gibi farklı alanlarda başarıyla temsil eden isimler katıldı. Rektörümüzle kahvaltıda bir araya gelen isimler arasında; İdris Yamantürk, Mithat Yenigün, Ertan Yülek, Vahit Erdem, İsmail Yalçın Zaim, Akif Özkaldı, M.Ali Türkoğlu, Ömer Yenel, Yaşar Kurt, Turan Aykanat, Kıvanç Eryavuz, Necati Demircan, İsmail Özkan, Necdet Ersoy, Kamuran Gürakan, Güngör Kasımoğlu, A.Fulay Avcu, Mustafa Suvar, Recep Özdemir, Ali Nihat Yazıcı, Necati Ekingen, Ünal İnci, İhsan Kaş, Recai Kutan, Çağlar Arslan, Mehmet Özlü, Mehmet Dönmez, Güven Karaçuha, Vedat Kaya, Vedat Alver, Turgut Baydar, Zehra Beste Yıldız, Ali Kılıç, Yaşar Tuncer ve Melih Tülin Aydın
yer aldı.

"Merak ettiğiniz her şeyi sorun"

Kahvaltının ardından Rektörümüz İTÜ'de son dönemde yapılan çalışmaları anlattı ve yapılacak yeni projelere ilişkin bilgi verdi. Karaca, fotoğraflar ve rakamlar eşliğinde İTÜ'deki değişimi anlattı. Mezunlardan merak ettikleri her soruyu sormalarını da isteyen Karaca, kamuoyuna çarpıtılmış olarak yansıtılan kimi konulara işaret ederek yöneltilecek tüm yorum ve sorulara açık olduğunu belirtti. Karaca, İTÜ gibi köklü bir kurumun en büyük şansının mezunları olduğunu vurgularken, üniversite ile işbirliği yapacakları her konuda önerilere açık olduğunu, teknik üniversitelilerin birbirinden kopmaması gerektiğini söyledi.

Sunumun ardından ülkemizin en köklü liseleri arasında yer alan başkentin simge okullarından Atatürk Lisesine geçen Prof. Dr. Karaca, öğrencilerle söyleşide bir araya geldi. Başarılarıyla rol model olan İTÜ'lü İşadamı Erol Üçer de mezun olduğu lisedeki söyleşide Rektör Karaca'ya eşlik etti. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği ve sorular sorduğu etkinlikte, söyleşinin ardından okul gezisi de yapıldı.

Ankara programı, İTÜ Evinde mezunlarla birlikte yenen akşam yemeği ile sona erdi. Tanıtım Koordinatörlüğü'nün "İTÜ'lü Olmak" temalı söyleşileri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca öncülüğü ve mezunlarımızın desteği ile Türkiye'nin farklı kentlerinde sürecek.